El calendari parroquial marca que el retorn de la Mare de Déu de la Riera a la seva ermita s’efectuï el diumenge més proper al 17 d’octubre, dia en què s’hi va traslladar l’any 1954 per a estrenar la nova ermita reconstruïda. I, en els nou dies previs, els fidels celebren la novena a la Mare de Déu de la Riera.
Enguany, a més, a mode de preparació va tenir lloc, el dia 26 de setembre, una conferència a càrrec de la Gna. Isabel Górriz, d.e.i.c., delegada diocesana per a la vida consagrada. Va ser una estona de reflexió profunda al voltant de les actituds de Maria davant la voluntat del Senyor. Hi van assistir una vintena de persones.
El dia 7 d’octubre va començar la novena i, com es porta fent en els darrers anys amb un gran augment d’assistència, cada dia vam tenir un predicador diferent. Enguany, van predicar la novena Mn. Josep Bofarull, Mn. Vicenç Ribas, Mn. Joan Àguila, Mn. Xavier Roig, Mn. Joan Miquel Bravo, Mn. Antoni Pérez de Mendiguren, Mn. Damià Tarragó, Mn. Ignasi Olivé i Mn. Josep Manel González, diaca.
La gran novetat d’aquest any, a sorpresa de molts, va ser que la Mare de Déu de la Riera, durant els dies de la novena, va ser vestida amb un dels seus vestits de roba brodats, el que duu l’escut de les Borges del Camp i que va a joc del mantell brodat amb l’escut de Catalunya.
I encara una darrera novetat es va produir el dia 15 d’octubre, en la tornada de la Mare de Déu de la Riera a la seva ermita. Quan la processó va arribar a la plaça del Santuari, es va inaugurar una capelleta realitzada per l’alforgenc Josep Lucena. La capella conté la imatge de la Mare de Déu elaborada amb la tècnica del trencadís i, a partir d’ara, donarà la benvinguda als pelegrins que visitin el santuari marià.
Feta la inauguració, en què també hi va prendre part l’alcalde de la vila, Joaquim Calatayud, es va celebrar la tradicional missa a la plaça del Santuari.