El Dilluns de Pasqua a l’ermita es recupera amb molta força

El 18 d’abril de 2022 serà un dia que quedarà per a la història dels Amics de l’Ermita de la Mare de Déu de la Riera. Després de diverses dècades, els borgencs hem tornat a menjar la Mona de Pasqua a la nostra ermita.

En concret, més de 200 borgencs ens vam aplegar al nostre santuari per viure aquesta típica festa que, amb els anys s’havia perdut. D’aquesta manera, hem recuperat una tradició amb molta força.

La jornada va començar, com encara s’havia conservat, amb la celebració de la missa a l’interior de l’ermita, que es va omplir de gom a gom. Un cop acabada la celebració, el Ricard Mena i els seus ajudants van començar a preparar cinc grans paelles d’arròs per a repartir entre les més de dues-centes persones que s’havien apuntat.

I, evidentment, a l’hora de les postres, les taules es van anar omplint de Mones de Pasqua i figures de xocolata. I per si no n’hi havia prou, els Amics de l’Ermita vam rifar dues mones, una figura i un setrill commemoratiu. Cal agrair al Forn Juncosa i a Casa Ciurana per les aportacions per a la rifa, de la qual vam aconseguir 500 euros que aniran destinats a les necessitats de l’ermita.